У ЗСУ можуть з'явитися парадні погони

У ЗСУ можуть з'явитися парадні погони

Однією з нагальних проблем ЗС України, що склалась через різні чинники, залишається відсутність парадної та парадно-вихідної форми одягу військовослужбовців як такої.

Принаймні так вважає Ігор Непота – начальник відділу розробки та впровадження військової символіки Головного управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ, про що він розповів кореспондентці АрміяInform.

Якщо у ВМС з літньою формою одягу це ще якось вирішується завдяки білому кітелю з коміром стійкою, то використання з нею муфт на погони від повсякденної форми одягу фактично нівелює її існування. В інших видах і родах військ питання стоїть ще критичніше. Парадна й парадно-вихідна форма одягу вирізняється від повсякденної лише кольором сорочки, а за умови, що повсякденна сорочка має дуже світлий відтінок – не відрізняється майже нічим.

Одним зі шляхів розв’язання питання в короткий час і без значних фінансових затрат може стати введення парадних погонів до наявної парадної та парадно-вихідної форми одягу, вважає полковник Ігор Непота.

Читати також:Керівництво ВМСУ носить фейкові нагороди від любітелів СРСР

Як парадні погони для офіцерів Збройних Сил України фахівці ГУ РСМЗ пропонують прямокутні погони із заокругленим верхнім краєм, на яких стилізовано під історичні зразки має бути вишите плетіння погона для вищого, старшого й молодшого офіцерського складу. За задумом, в них має простежуватися спадковість тих елементів знаків розрізнення, що були введені за часів гетьмана Павла Скоропадського.

https://www.ukrmilitary.com/2020/06/ulamatova-u-vmsu.html фото: АрміяInform
Читати також:Що не так з новими парадними погонами ЗСУ?

Зауважимо, що дещо схожі погони були виготовлені для військовослужбовців Почесної варти ЗСУ, та продемонстровані на військовому параді з нагоди Дня незалежності України та 100-річчя відродження української державності у 2018 році.

фото погонів роти почесної варти фото солдатських погонів роти почесної варти фото: ТМ Moryachok Manufaktur

Читати також:Почесні прапори та мощі Варвари отримала 19 ракетна бригада

Посилання на повні тексти нормативних документів з питань речового та інших видів забезпечення можна знайти на сторінці «Норми забезпечення військовослужбовців»