Керівництву МОУ не подобаються погони військових ЗСУ

Автор: Андрій Шинко
Керівництву МОУ не подобаються погони ЗСУ

Міністр оборони України Андрій Таран хоче прибрати з погонів української армії ромбовидні зірки введені з 2017 року, бо вони йому нагадують... старі німецькі.

Про це у Facebook повідомив офіцер Головного управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення Збройних Сил України Сергій Місюра.

Зокрема він написав, що є «посили з розроблення нових стандартів для зірок».

Керівництву МОУ не подобаються погони ЗСУ

Цю «новину» також прокоментував журналіст Віталій Гайдукевич, що брав активну участь у реформуванні однострою українського війська:

Антиукраїнський Таран у війську.

Усі обурилися фактом, що міністр оборони Зеленського нагороджує і дякує Вілкулу? Це квіточки. Тут ягідки знайшлися - кажуть, Таран замахнувся на історичність погонів військових.

Сорока на хвості принесла (поінформована сорока), що міністр оборони хоче прибрати з погон... зорю Скоропадського. Українськість? Історичність? Традиція? Спадковість? Ні, для декого це, "шо за фашизм?".

Типу п'ятикутні зірки вони повернути не зможуть (бояться обурення), але замінити історичні ромби на "штота другоє" пробують вже. Чого побитий мохом совок не розуміє українській строю, тут питань жодних. Є інші питання...

Новий однострій ЗСУ і знаки розрізнення підписував особисто Петро Порошенко. Це важлива реформа і міняти\псувати її теж має особа, яка виконує обов'язки президента. Тобто підписи під новаціями має ставити особисто Зеленський.

Що, чекаємо, що малорос у штурвала підпише фантазії свого совкового призначенця? Хто там в ЗСУ голосував за "какая разніца" і "гірше не буде" - ви зробили це разом.

Керівництву МОУ не подобаються погони ЗСУ

Нагадаємо, що знак розрізнення «зірка» було введено наказом Міністерства оборони України від 18.07.2017 № 370 «Про затвердження Зразків військової форми одягу та загальних вимог до знаків розрізнення військовослужбовців та ліцеїстів військових ліцеїв»

Керівництву МОУ не подобаються погони ЗСУ

Опис

Зірка суцільноштампована з металу, пластику, вишита або гаптована золотавого, сріблястого або темно-сірого кольору у вигляді рівностороннього ромба із зображенням стрілчастого хреста, рельєфного медальйона та дванадцяти малих розбіжних променів, на зворотному боці штифт для кріплення до погонів (муфт) або клямри.

Розмір зірки: для офіцерів та генералів – 18 х 18 мм, для генералів армії України – 23 х 23 мм.


Зауважимо, що ідеям зміни знаків розрізнення передував відкат реформи харчування.

Читати також:Про нові знаки розрізнення військових звань

Головне фото © Владислав Мусієнко / Апостроф