Міноборони не відмовляється від модернізації Су-24МР

Міноборони не відмовляється від модернізації Су-24МР

Міноборони не відмовляється від модернізації розвідників Су-24МР попри припинення фінансування робіт, про яке нещодавно стало відомо від представників Одеського авіазаводу.

Зокрема Інформагенція військового відомства «АрміяInform» з посиланням на начальника Управління військових представництв полковника Євгена Курбета, повідомило, що наразі спільна робоча група, до складу якої увійшли представники Міноборони та Одеського авіаційного заводу, продовжує приводити у відповідність робочу конструкторську документацію.

Зазначається, що як тільки усунуть виявлені недоліки, подальшу модернізацію фронтових розвідників Су-24МР продовжать відповідно до умов раніше укладеного державного контракту.

Розробка оновленого розвідувального літака Су-24МР розпочалася ще у 2017 році. Роботу виконують у кооперації фахівці ДП «Одеський авіаційний завод» (ОАЗ) та ДП «Миколаївський авіаремонтний завод «НАРП». За словами генерального директора ОАЗу Віталія Юхачова, в результаті мають створити практично новий літак-розвідник, здатний з відстані понад 100 кілометрів за допомогою станції бокового огляду фіксувати всю лінію фронту. За попередніми заявами, на створення такого зразка в українських інженерів мало піти близько чотирьох років.

Ukrainian Military Pages фото © Сергій Смоленцев / Думская

Припускається, що за умов стабільного фінансування вже наступного року ЗСУ могли б отримати для випробувань дослідний зразок розвідувального літака з можливостями виявлення цілей на рівні сучасних машин покоління 4+ та передачею інформації в онлайн-режимі.

Зазначимо, що нещодавно презентована Візія Повітряних Сил 2035 передбачає виведення літаків Су-24М, Су-24МР зі складу Повітряних Сил та заміну їх багатоцільовими винищувачами, які також мають замінити інші літаки радянського походження: Миг-29, Су-27 та Су-25.

Читати також:Сили та засоби розвідки Повітряних Сил зразка 2035 року