Франція придбає у США три літаки E-2D за 2 мільярди доларів

 E-2D Advanced Hawkeye

Державний департамент США погодив продаж Франції трьох палубних літаків дальнього радіолокаційного виявлення та управління (ДРЛВУ або AEW&C) E-2D Advanced Hawkeye.

Відповідне повідомлення оприлюднено 6 липня Агентством Міноборони США з питань співробітництва в галузі безпеки (DSCA), яке повідомило Конгресу про можливість продажу. Повідомлення про потенційний продаж вимагається американським законодавством.

Схвалений запит орієнтовною вартістю 2 млрд доларів включає три літаки E-2D Advanced Hawkeye, 10 двигунів T-56-427A (6 встановлених і 4 запасних), три радари AN/APY-9, а також інше обладнання, елементи логістики та програмної підтримки.

Зазначається що можливий продаж відповідає зовнішній політиці та національній безпеці США та сприяє покращенню безпеки союзника по НАТО, що є важливим чинником для політичної стабільності та економічного прогресу в Європі.

Нові літаки мають замінити у ВМС Франції застарілі E-2C Hawkeye.

Основними підрядником буде Northrop Grumman Aerospace Systems.



Нагадаємо, що з 13 по 16 жовтня 2020 року в Києві має відбутися наступна XVII Міжнародна спеціалізована виставка «Зброя та безпека 2020».

Ukrainian Military Pages запрошує вітчизняні компанії на свої сторінки – розмістимо на безоплатній основі Ваші анонси та пресрелізи

наш e-mail: ukrmilitarypages@gmail.com