Німецький спецназ частково розформують через захоплення «величчю арійської раси»

Німецький спецназ KCK частково розформують через захоплення величчю арійської раси

Міністр оборони Німеччини Крамп-Карренбауер оголосила про кардинальне реформування Командування спеціальних операцій Бундесверу (Kommandos Spezialkräfte – КSK) через «числені випадки правого екстремізму» серед його бійців.

Зокрема повідомляється, що друга рота спецпризначення КSK, в якій часто траплялися правоекстремістські інциденти, буде повністю розформована. Екстремістська поведінка у підрозділі стала очевидною в так званому «святкуванні» у квітні 2017 року, коли на прощальній вечірці одного з командирів KSK гості «зіговали» і слухали неонацистський рок.

Три інші роти залишаться, проте КSK зазнає структурних змін із частково. втратою окремого статусу та елітарності. Зокрема підготовка спецпризначенців буде інтегрована в армію, проводитиметься в Армійській піхотній школі й підпорядковуватиметься Командуванню підготовки армії. Для просування кар'єрою вводиться вимога обов'язкової наявності служби в інших підрозділах до КSK, періодична ротація особового складу між ротами, граничні терміни перебування на командних посадах та посилений зовнішній контроль.

Генеральний інспектор Бундесвера генерал Еберхард Зорн також додав, що у командному та допоміжному складі Командування спеціальних операцій будуть введені нові функції для заступників командира батальйону та сержантів.

Розслідування справ підозрюваних у правому екстремізмі та робота робочої групи Міноборони показали, що спецпризначенцям сильно бракує дисципліни, а також були виявлені численні процедурні проблеми у поводженні з боєприпасами та вибуховими речовинами.

Так на сьогодні розслідуванням не встановлено місце знаходження або причини використання 85000 набоїв та 62 кілограми вибухових речовин. Через це армійський інспектор створив робочу групу, яка буде ретельно перевіряти місцезнаходження боєприпасів у місіях та навчаннях і представить результати на початку 2021 року.