Кожну бригаду в районі ООС підсилять «Джавелінами»

 Кожну бригаду в районі ООС підсилять Джавелінами

На базі однієї з бригад ЗС України, що завершує підготовку на полігоні до виконання завдань у складі Операції Об'єднаних сил, відпрацьовується тактика застосування ПТРК FGM-148 Javelin

Крім того, під час підготовки цієї бригади планується відпрацювати застосування ударних безпілотників «Байрактар» з бойовим ураженням цілі. Про це в інтерв’ю АрміяІnform повідомив головнокомандувач Збройних Сил України генерал-полковник Руслан Хомчак:

Нині на базі однієї з бригад, яка завершує підготовку на полігоні до виконання завдань у складі ООС, активно відпрацьовується тактика застосування «Джавелінів». Напрацьовуються навички роботи розрахунків цих ПТРК. Я особисто хочу переконатися в тому, що наші воїни можуть ефективно застосовувати ці протитанкові комплекси. Наразі у нас в наявності вже значно більша кількість американських ПТРК. До речі, як і кількість підготовлених розрахунків. Скільки їх? Таємниця. Скажу лише, що в подальшому кожну з бригад, яка заходитиме в район ООС, підсилюватимуть «Джавелінами». Крім того, під час підготовки цієї бригади до чергової ротації відпрацюємо й застосування безпілотників «Байрактар» з бойовим ураженням цілі.

Нагадаємо, що вперше ПТРК Javelin надійшли до України у квітні 2018 року, тоді СШАу рамках допомоги поставили 37 пускових установок та 210 ракет на суму 47 млн дол. У жовтні 2019 року Державний департамент США погодив продаж Україні ще 150 ракет Javelin та 10 пускових на загальну суму 39,2 млн дол., із урахування додаткових послуг. У грудні було підписано контракт вартістю 36,5 млн дол., перша партія ракет надійшла 16 червня 2020 року.