США погодили продаж Литві 6 гелікоптерів UH-60M Black Hawk

США погодили продаж Литві 6 гелікоптерів UH-60M Black Hawk

Державний департамент США погодив продаж Литві шести гелікоптерів UH-60M Black Hawk і пов'язаного з ними озброєння та обладнання орієнтовною вартістю 380 млн доларів.

Відповідне повідомлення оприлюднено 6 липня Агентством Міноборони США з питань співробітництва в галузі безпеки (DSCA), яке повідомило Конгресу про можливість продажу. Повідомлення про потенційний продаж вимагається американським законодавством.

Зазначається, що продаж Литві гелікоптерів UH-60 значно підвищить спроможність литовської армії щодо перекидання військ, безпеки кордону, антитерористичної діяльності, медичної евакуації, проведення пошукових та рятувальних заходів, а також бойової підтримки у будь-яку погоду. UH-60 також дозволять забезпечити взаємосумісність з американськими та натовськими силами у швидкому реагуванні на різноманітні місії.

Головними підрядниками будуть Sikorsky Aircraft Company та General Electric Aircraft Company.

Нагадаємо, що гелікоптерами UH-60M Литва планує замінити застарілі радянські Ми-8.

фото © Thomas Girke


Нагадаємо, що з 13 по 16 жовтня 2020 року в Києві має відбутися наступна XVII Міжнародна спеціалізована виставка «Зброя та безпека 2020».

Ukrainian Military Pages запрошує вітчизняні компанії на свої сторінки – розмістимо на безоплатній основі Ваші анонси та пресрелізи

наш e-mail: ukrmilitarypages@gmail.com