США схвалили продаж Німеччині та Бельгії торпед Mark 54

США схвалили продаж Німеччині та Бельгії торпед Mark 54

Державний департамент США погодив продаж Німеччині та Бельгії, за програмою Foreign Military Sale (FMS), легких протичовнових торпед Mark 54 LWT.

Про це 9 липня 2020 року оголосило Агентство Міноборони США з питань співробітництва в галузі безпеки (DSCA), яке повідомило Конгрес про такий можливий продаж.

Зокрема Німеччина зможе придбати 64 торпеди MK 54 (Lightweight Hybrid Torpedo, або LHT, вона ж LWT) для літаків Lockheed P-3C Orion, десять конверсійних комплектів MK 54 (для тренувань) та пов'язане з ними обладнання приблизною вартістю у 130 мільйонів доларів.

Схвалений бельгійський запит включає 29 торпед MK 54 LWT Mod 0 та пов'язане обладнання за 33,3 млн дол. Нові торпеди, які мають замінити торпеди MK 46, використовуватимуться протичовновими гелікоптерами NH-90 та багатоцільовими фрегатами нового покоління.

Головним підрядником буде Raytheon Integrated Defense System (Portsmouth, Rhode Island).



Нагадаємо, що з 13 по 16 жовтня 2020 року в Києві має відбутися наступна XVII Міжнародна спеціалізована виставка «Зброя та безпека 2020».

Ukrainian Military Pages запрошує вітчизняні компанії на свої сторінки – розмістимо на безоплатній основі Ваші анонси та пресрелізи

наш e-mail: ukrmilitarypages@gmail.com