«На східному фронті»: документальний проєкт UA: ПЕРШИЙ

На східному фронті: Проєкт UA: ПЕРШИЙ про російсько-українську війну

У неділю, 19 липня, телеканал UA: ПЕРШИЙ продовжить показ документального проєкту «На східному фронті» про російсько-українську війну.

У наступних двох серіях проєкту (5 і 6 серії) ведучі Юрій Макаров та Євген Степаненко вирушать до Красногорівки та побувають в одній з найгарячіших точок російсько-української війни на шахті «Бутівка-Донецька».

У серпні 2014 року українські війська звільнили Красногорівку від російських окупантів, однак обстріли продовжувалися й надалі. Тепер місцеві жителі власними зусиллями намагаються відбудувати місто, але чи можна налагодити мирне життя, перебуваючи впритул до зони бойових дій? Також у цій серії глядачі познайомляться з керівником творчої майстерні Ольгою Кицманюк, яка вже багато років допомагає місцевим дітям забути жах війни.

Далі Юрій Макаров та Євген Степаненко відправляться на шахту «Бутівка-Донецька», що біля Авдіївки. До війни тут видобували тонни вугілля, а з початком бойових дій це місце стало важливим форпостом української армії. Героями епізоду є люди, які захищають Україну від самого початку російського вторгнення на Донбасі. Що відчувають українські воїни на сьомому році війни, з якими думками засинають та прокидаються?

На східному фронті: Проєкт UA: ПЕРШИЙ про російсько-українську війну

Нагадаємо, що UA: ПЕРШИЙ показав вже чотири випуски проєкту «На східному фронті». У попередніх серіях знімальна група побувала на борту патрульного корабля «Донбас», пройшлася місцями боїв у Широкиному й Маріуполі та показала життя солдатів військово-опорного пункту у Волноваському районі.

Дивіться проєкт «На східному фронті» щонеділі о 13:30 на телеканалі UA: ПЕРШИЙ, а також на сайті та у мобільному застосунку suspilne.tv для iOS й Android.