SAAB поставить США гранатомети AT4 і постріли до Carl Gustaf

SAAB поставить армії США гранатомети AT4 та боєприпасів до Carl Gustaf

Saab отримав 100-мільйонний контракт від Збройних сил США на поставку одноразових протитанкових гранатометів AT4 та боєприпасів до безвідкатних систем Carl-Gustaf®

Контракт підписано у рамках укладеної у 2019 році рамкової угоди, яка дала можливість США розміщувати замовлення на гранатомети AT4 та боєприпаси для «Карла-Густава» протягом п'ятирічного періоду на суму до 445 мільйонів доларів США в інтересах Армії, Корпусу морської піхоти та Сил спеціальних операцій. Поставки за цим контрактом відбудуться в 2021 році.

SAAB поставить армії США гранатомети AT4 та боєприпасів до Carl Gustaf

З 1987 року компанія Saab поставила Збройним силам США понад 600 000 гранатометів АТ4, як безпосередньо так і виготовлених за ліцензією. Безвідкатна система Carl-Gustaf перебуває на озброєнні американської армії, морської піхоти та Сил спеціальних операцій. У 2018 році США оголосили про плани закупівлі останньої модифікації багатоцільового гранатомету Carl-Gustaf M4 (CGM4, у США отримала позначення M3E1) зі зменшеною до 7 кг вагою.

Також на відміну від попередніх модифікацій, солдат може носити CGM4 зарядженим, значно скорочуючи час реакції. Виробники зазначають, що модель M4 значно покращила ергономіку, що зробило її набагато зручнішою у пристосуванні до індивідуальних особливостей кожного стрільця. Вона має регульований упор для плечей і регульовану передню опору ручки ствола.

SAAB поставить армії США гранатомети AT4 та боєприпасів до Carl Gustaf

За словами виробників, Carl-Gustaf M4 був створений з урахуванням перспективних вимог, тому сумісний з інтелектуальними системами спостереження і готовий до застосування програмованих боєприпасів. Система прицілювання також була вдосконалена, що дозволило використовувати не тільки механічний, а й так званий пристрій для прицілювання «червона крапка», а також багатофункціональні прилади прицілювання останнього покоління. Які відчутно покращують результати вогню та ще більше скорочують час прицілювання.

SAAB поставить армії США гранатомети AT4 та боєприпасів до Carl Gustaf

Крім того, Оборонне агентство перспективних досліджень Пентагону (DARPA) спільно з Армією США, Raytheon і SAAB здійснює розробку «розумних» програмованих боєприпасів для CGM4. Зокрема наприкінці 2019 року пресслужба компанії Raytheon повідомила про завершення випробувань високоточного боєприпасу, що має напівактивну систему лазерного наведення і, завдяки новому двигуну, зможе вражати цілі на відстані до двох кілометрів.

Raytheon повідомила про завершення випробувань «розумного» боєприпасу

Нагадаємо, що у травні цього року нову модифікацію протитанкового гранатомета Carl-Gustaf M4 замовили Збройні сили Латвії та Естонії на загальну суму приблизно 1,3 млн євро. Очікується, що нові гранатомети будуть поставлені до 2022 року та використовуватимуться паралельно з модифікацією М2, раніше отриманою зі Швеції та Норвегії



Нагадаємо, що з 13 по 16 жовтня 2020 року в Києві має відбутися наступна XVII Міжнародна спеціалізована виставка «Зброя та безпека 2020».

Ukrainian Military Pages запрошує вітчизняні компанії на свої сторінки – розмістимо на безоплатній основі Ваші анонси та пресрелізи

наш e-mail: ukrmilitarypages@gmail.com