Наступного року Повітряні Сили отримають нові стартові командні пункти

Наступного року Повітряні Сили отримають нові стартові командні пункти

Одна з бригад транспортної авіації провела підконтрольну експлуатацію модернізованого стартового командного пункту (СКП) вітчизняного виробництва, за результатами якої ухвалено остаточне рішення про їх серійне виробництво.

Про, що повідомила інформагенція «АрміяInform» зазначивши при цьому, що серія потрапить у війська вже цього року. Проте, за словами Олексія Савицького, директора департаменту супроводу системних проектів ТОВ «Телекарт-прилад», з коментаря для пресслужби Ліги оборонних підприємств України, це відбудеться не раніше початку наступного року.

За його словами, наданий для дослідної експлуатації СКП був створений на 100 відсотків за технічним завданням замовника. Однак в ході випробувань користувачі висловили певні побажання, тож нині на заводі власним коштом «допилюють» комплекс у відповідності до остаточних побажань замовника. Ближчим часом цю роботу буде завершено і спільно з представниками замовника акт усунення зауважень буде підписано.

Відповідно серійне виробництво СКП розпочнеться не раніше початку наступного року, оскільки до того необхідно буде пройти певні процедури, пов’язані з кодифікацією та підтвердженням відповідних натовських стандартів цієї одиниці продукції.

Наступного року Повітряні Сили отримають нові стартові командні пункти

За словами представника штабу Командування Повітряних Сил ЗСУ полковника Петра Кадура, на які посилається інформаційне агенство Міністерства оборони, за час випробувань жодних серйозних зауважень до СКП не було, лише деякі побажання щодо ергономіки та розташування засобів зв’язку на робочих місцях

Приємно, коли один з контрактників частини сказав: «Якщо нам дадуть таку техніку, то точно продовжу контракт». У людей загоряються очі, коли вони працюють із чимось новим. Ми завжди насамперед ураховуємо думку фахівців, які безпосередньо працюватимуть з обладнанням. Особливо це стосується молоді, яка завжди знає, як спростити, при цьому не втративши якість кінцевого результату

Наступного року Повітряні Сили отримають нові стартові командні пункти

Переваг у модернізованого СКП на думку військових, чимало. Комплекс, який забезпечує управління польотами повітряних суден, вирізняється точністю отриманих розрахунків, новітньою елементною базою та принципом формування радіосигналів, а також зручністю.

Це і сучасні засоби забезпечення, і система безперебійного живлення, що дозволяє півтори години працювати автономно, і можливість за секунду зв’язатись з будь-яким аеродромом. До того ж фахівці працюватимуть у зручних кріслах, з кондиціонером, що теж важливо

Наступного року Повітряні Сили отримають нові стартові командні пункти

Стартовий командний пункт призначений для управління польотами літальних апаратів на фіксованих частотах телефонного та радіо зв'язку, на польових (тимчасових) аеродромах, а також може використовуватися і на стаціонарних аеродромах в якості резервного або основного засобу управління повітряним рухом.



Нагадаємо, що з 13 по 16 жовтня 2020 року в Києві має відбутися наступна XVII Міжнародна спеціалізована виставка «Зброя та безпека 2020».

Ukrainian Military Pages запрошує вітчизняні компанії на свої сторінки – розмістимо на безоплатній основі Ваші анонси та пресрелізи

наш e-mail: ukrmilitarypages@gmail.com