Збори резервістів в осередку коронавірусу

протигази

Попри рекордні для України показники поширення коронавірусної інфекції, Збройні Сил України планують провести на Львівщині навчальні збори резервістів відразу для кількох бригад.

Нагадаємо, що у березні, через загрозу епідемії коронавірусної інфекції, Генеральний штаб ЗС України скасував (переніс) заплановані навчальні збори для резервістів при військових частинах та навчальних центрах. Проте з послабленням карантину відновили й зборові заходи, і резервісти почали отримувати дзвінки та повістки з військкоматів та терцентрів.

Зокрема, як стало відомо UMP, збори з резервістами оперативного резерву відразу кількох бригад планується провести у навчальному центрі «Старичі», розташованому поблизу Львова, що б'є рекорди по коронавірусу. Збори мають розпочатися з 21 липня, крім резервістів бойових бригад, для опанування військових спеціальностей також мають призвати й резервістів другої черги та військовозобов'язаних.

Зазначимо, що наприкінці червня – початку липня захворюваність на COVID-19 на Львівщині продовжує стрімко зростати і станом на 3 липня коронавірусну інфекцію тут діагностували загалом у 5883 осіб (+153 за попередню добу), що є найбільшим показником по Україні.