ВПС США викуплять заблоковані «турецькі» F-35A

ВПС США викуплять заблоковані турецькі F-35A

Повітряні Сили США придбають вісім літаків F-35A, які були побудовані компанією Lockheed Martin для Туреччини, що стало відомо з щоденних оголошень про військові контракти.

Перед передачею винищувачів корпорація Lockheed Martin модифікує літаки до стандарту, за яким вони постачаються Повітряним Силам США. Крім того, в рамках цього оновлення контракту ВПС США закупили ще шість додаткових винищувачів F-35А. Загальна вартість додаткового контракту на суму 862 млн доларів, за рахунок бюджету на 2020 фінансовий рік.

Туреччина планувала придбати 100 F-35A протягом програми, але вона була виключена з неї минулого липня після придбання системи протиповітряної оборони С-400 з Росії, після неодноразових попереджень американських чиновників. На той момент перші F-35 для Туреччини вже зійшли з конвеєру, а турецькі пілоти та техперсонал проходили підготовку на американській базі ВПС Luke (Арізона). У підсумку літаки так й не були доставлені до Туреччини, а їх подальша доля до цього часу залишалась під питанням.



Нагадаємо, що з 27 по 30 квітня 2021 року в Києві має відбутися наступна XVII Міжнародна спеціалізована виставка «Зброя та безпека ».

Ukrainian Military Pages запрошує вітчизняні компанії на свої сторінки – розмістимо на безоплатній основі Ваші анонси та пресрелізи

наш e-mail: ukrmilitarypages@gmail.com