Окупанти на заводі у Криму заклали два вертольотоносця

Окупанти на заводі у Криму заклали два вертольотоносця

У понеділок, 20 липня, на Росії та в окупованому Криму, у рамках так званого єдиного дня закладки для ВМФ РФ, заклали чотири нові кораблі та два атомні підводні човни.

Зокрема, в окупованій Керчі на суднобудівному заводі «Затока» (КСЗ «Залив») президент держави-агресора Владімір Путін взяв участь у закладці двох універсальних десантних кораблів (вертольотоносців) проєкту 23900, названих на честь генерал-полковників берегових військ – Івана Рогова та Митрофана Москаленка.

Раніше ЗМІ з посиланням на джерела у російській суднобудівній галузі повідомляли, що повна водотоннажність вертольотоносців становитиме близько 25 тисяч тонн, максимальна довжина корпусу – близько 220 м. Один корабель зможе нести на борту більше 20 важких вертольотів, отримає докову камеру для десантних катерів і зможе перевозити до 900 морських піхотинців.

Головний корабель планується передати флоту в 2026 році, другий – в 2027 році.

Окупанти на заводі у Криму заклали два вертольотоносця Зображення УДК проєкту 23900

Також у Петербурзі заклали два фрегати проєкту 22350, які стануть сьомим і восьмим у серії. А в Северодвінську дві багатоцільові атомні підводні човни, названі «Воронеж» і «Владивосток». Вони стануть восьмим і дев'ятим АПЧ проєкту 885/885М (шифр «Ясень/Ясень-М»).

у Петербурзі заклали два фрегати проєкту 22350

Нагадаємо, що з 13 по 16 жовтня 2020 року в Києві має відбутися наступна XVII Міжнародна спеціалізована виставка «Зброя та безпека 2020».

Ukrainian Military Pages запрошує вітчизняні компанії на свої сторінки – розмістимо на безоплатній основі Ваші анонси та пресрелізи

наш e-mail: ukrmilitarypages@gmail.com