Завершено держвипробування уніфікованої димової шашки

Завершено держвипробування уніфікованої димової шашки

В Україні завершились державні випробування аналога радянської уніфікованої димової шашки (УДШ), що розроблений приватною компанією «Спаринг-Віст Центр» (ТМ «ЕКОТЕСТ»).

Уніфікована димова шашка УДШ-У має дистанційний запуск – система дистанційного управління димопуском дозволяє керувати до 1920 подібними шашками. Старт інтенсивного димоутворення – до 30 секунд. Довжина димової завіси не менше – 100 метрів. Тривалість димоутворення – не менше 10 хвилин.

Завершено держвипробування уніфікованої димової шашки

УДШ призначена для постановки тривалих маскуючих аерозольних завіс механічним і електричним способом з метою приховування дій військ і об'єктів від наземної та повітряної розвідки, прицільних ударів авіації і наземної зброї противника.

Уніфікована димова шашка складається з: корпусу з дном, піротехнічної димової суміші, запалювальної таблетки, механічного запала, електрозапальника, ковпака.

Нагадаємо, що інші розробки цієї компанії вже прийняті на озброєння Збройних Сил України, зокрема це ручні димові гранати РДГ-55 та РДГ‐55М, які прийняті на озброєння у 2015 році та сигнальна звуко-світлова міна СМ-У, яка прийнята на озброєння в 2016-му.