28 механізована бригада отримала бронемашини «Новатор»

28 механізована бригада отримала бронемашини Новатор

28-а окрема механізована бригада імені Лицарів Зимового Походу отримала броньовані автомобілі «Новатор», виробництва приватної компанії «Українська бронетехніка».

Про це повідомила пресслужба бригади.

«Новатор» – сучасна універсальна мобільна платформа, пристосована до експлуатації в умовах жорсткого бездоріжжя і температурного режиму від -40 до +50˚ за Цельсієм, здатна долати без підготовки водні перешкоди глибиною до 1,4 м і підйоми до 60%, оснащена системою нічного бачення для пересування з вимкненим світлом вночі.

Бронемашина виготовлена на популярному шасі Ford 550, яке було спеціально посилене. Складові машини на 50% українські, решта іноземні, військового призначення. Повна маса автомобіля складає майже 9 тонн. Максимальна швидкість по шосе до 140 км/год.

броньований автомобіль Новатор

Автомобіль виготовлено із високоякісної шведської сталі ARMOX різної твердості (до 560), в цілому машина відповідає класу бронювання ПЗСА-4. Двері обладнані підсиленими ригелями і замками підвищеної надійності та мають можливість відкривання ззовні у екстрених ситуаціях.

28 механізована бригада отримала бронемашини Новатор

Бронеавтомобіль «Новатор» вперше був продемонстрований 15 грудня 2017 року. Пройшов тест-драйв у Національній гвардії та Силах спеціальних операцій. У червні 2018 року Міноборони повідомило, що «Новатор» розглядається, як один з варіантів для прийняття на озброєння. Наприкінці минулого року відбулись порівняльні випробування бронеавтомобілів «Новатор», «Варта», «Дозор-Б» та «Oncilla-M», де «Новатор» показав себе з найкращого боку та впевнено здолав усі випробування.

Нагадаємо, що у жовтні минулого року артилерійський підрозділ 28-ї механізованої бригади отримав спеціалізовані броньовані автомобілі (типу MRAP) «Варта», що також виробляються компанією «Українська бронетехніка».