Ми поламали схеми закупівлі боєприпасів через «фірми-прокладки» в Україні, Польщі та Болгарії – Андрій Таран

схеми закупівлі боєприпасів

Ми поламали схеми їх закупівель через «фірми-прокладки» в Україні, Польщі та Болгарії і проводимо закупівлі безпосередньо у виробника – заявив міністр оборони Андрій Таран.

«На окремих інтернет сайтах з’являються повідомлення про зрив постачання Збройним Силам України боєприпасів так званими експертами, що не служили в ЗС України жодного дня. Конкретна інформація щодо наявності та ешелонування боєприпасів відноситься до категорії «грифованої» інформації. Звідки журналісти могли отримати начебто інформацію про нестачу боєприпасів, мені не відомо. Це питання, мабуть, до СБУ», – зазначив міністр сьогодні, 17 липня, у Верховній Раді України в рамках «години запитань до Уряду».

Читати також:ДОЗ-2020: Закупівлі боєприпасів до артилерійських систем

Андрій Таран підкреслив, що Збройні Сили України забезпечені усім необхідним в районі проведення операції Об’єднаних сил.

Читати також:Про забезпечення ЗСУ боєприпасами та створення їх запасів

– Наявна кількість боєприпасів – це грифована інформація. Але я можу сказати що ЗС України укомплектовані 120-міліметровими боєприпасами. Тому ми їх не закуповуємо. Ми здійснюємо закупівлі 152-міліметрових та 40-міліметрових боєприпасів.

Читати також:Міноборони купує артснаряди дешевше ніж у «Артему»