Армія РФ отримала партію модернізованих САУ 2С19М2

Армія РФ отримала партію модернізованих САУ 2С19М2 Мста-С

Уральський завод транспортного машинобудування (Уралтрансмаш) у рамках держконтракту 2019-2021 років передав російській армії нову партію модернізованих САУ 2С19М2 «Мста-С».

Про це, у середу 4 серпня, повідомила пресслужба АТ «Уралтрансмаш», що у складі концерну «Уралвагонзавод» (УВЗ) входить у російську держкорпорацію «Ростех».

У повідомленні зазначається, що в червні 2020 року, підприємством достроково виконано державний контракт на постачання 152-мм самохідних артилерійських установок 2С35 міжвидового комплексу «Коаліція-СВ», і в даний момент АТ «Уралтрансмаш» виконує зобов'язання з постачання виробів 2С19М2 в установлений контрактом термін.

«Модернізована 152-мм самохідна гаубиця 2С19М2 стала швидшою і більш маневреною. Особлива увага при модернізації виробу приділялася роботі з підвищення надійності установки, для збереження статусу основної бойової системи», – пише сайт підприємства.

За інформацією виробника покращено наступні тактико-технічні характеристики (ТТХ) 2С19М2:

  • збільшена прицільна скорострільність до 10 пострілів в хвилину;
  • поліпшена точність наведення;
  • реалізований режим вогневого нальоту однією установкою;
  • знижена помітність в радіолокаційному, тепловому і оптичному діапазонах;
  • встановлений кондиціонер;
  • поліпшені експлуатаційні характеристики.

«У модернізованих гаубицях встановлена нова автоматизована система управління вогнем, також є можливість застосування цифрових електронних карт, що істотно прискорює орієнтування на місцевості в складних фізико-географічних умовах і дозволяє більш оперативно і з більшою ефективністю виконувати вогневі завдання», – розповіли у МО РФ.

«Мста-С» здатна вести вогонь осколково-фугасними, активно-реактивними снарядами-постановниками завад, високоточними керованими боєприпасами «Краснопіль» та іншими.

Кількість переданих 2С19М2 не уточнюється.

Раніше, повідомлялось про переозброєння, у березні 2020 року, на модернізовані САУ двох батарей у частинах 49-ї загальновійськової армії Південного військового округу (ВО) ЗС РФ.