Французи наводитимуть ПТРК за допомогою мікродронів

Novadem

Європейський лідер з проєктування ракетних систем MBDA і французький виробник мікродронів – компанія Novadem працюють над проєктом LynkEU, що дозволить за допомогою роботизованих безпілотників застосовувати ракети поза зоною прямої видимості.

Проєкт LynkEU, координований французькою компанією MBDA та фінансований Європою в розмірі 6,5 млн євро у рамках програми EDIDP, має на меті надати ракетам здатність вражати цілі поза зоною прямої видимості (BLOS) завдяки роботизованим повітряним та наземним засобам спостереження. Загалом цей проєкт об'єднав біля десяти європейських компаній.

Зокрема буде вдосконалено технології передачі даних, що забезпечуватимуть поєднання можливостей ПТРК MBDA MMP (Missile Moyenne Portée – «ракета середньої дальності») та безпілотної авіаційної системи Novadem NX70. Цей проєкт вже розпочато Novadem та MBDA.

«Завдяки LynkEU ми прогресуємо в управлінні дослідними проєктами. Насправді до цього ми працювали лише над національними проєктами, і ще ніколи над загальноєвропейськими. Це реальна можливість отримати доступ до наукових та стратегічних відносин з європейськими інституційними чи приватними партнерами. Це демонструє нашу готовність розширити бізнес за межами наших кордонів», – каже Паскаль Зуніно, гендиректор та співзасновник Novadem.

Novadem

У Novadem зазначають, що багатоцільовий мікродрон Novadem NX70, розроблений із урахуванням понад десятирічного досвіду використання БпЛА у військах та надає солдатам переваги новітніх технологій при мінімальних логістичних витратах.

Мікродрон Novadem NX70 має радіус дії до 5 кілометрів, висоту польоту до 3 км, час роботи від акумулятора – не менше 45 хвилин, зашифровані цифрові канали зв'язку (AES 256bits). При зльотній масі в 1 кілограм мікроБПЛА несе дві денні HD-камери та тепловізійну камеру (роздільною здатністю 320x240 або 640x480). Температурний діапазон експлуатації – від -15 до +45˚С, максимальна допустима швидкість вітру – 65 км/год. Стійкий до навколишнього середовища (дощ/пил). Час необхідний для підготовки БпЛА до роботи менше хвилини


Інформація надана компанією Novadem


Нагадаємо, що з 13 по 16 жовтня 2020 року в Києві має відбутися наступна XVII Міжнародна спеціалізована виставка «Зброя та безпека 2020».

Ukrainian Military Pages запрошує вітчизняні компанії на свої сторінки – розмістимо на безоплатній основі Ваші анонси та пресрелізи

наш e-mail: ukrmilitarypages@gmail.com