Укроборонпром презентував авіаремонтний холдинг

Укроборонпром презентував авіаремонтний холдинг

Укроборонпром презентував концепцію другої секторальної бізнес-одиниці – холдинг авіаремонтів. Його планують створити після корпоратизації державних підприємств, що здійснюють ремонт та обслуговування військових літаків, вертольотів та двигунів до них.

Презентація відбулася 11 серпня під час робочої наради віцепрем’єр-міністра — міністра з питань стратегічних галузей промисловості Олега Уруського з керівниками авіаремонтних підприємств державного оборонного концерну на Луцькому ремонтному заводі «Мотор», повідомляють в Укроборонпромі.

Холдинг планують створити з 7 авіаремонтних підприємств-учасників концерну, які в процесі корпоратизації будуть реорганізовані у групи компаній: авіаремонтних, з виробництва двигунів та гелікоптерів. Нова бізнес-одиниця надаватиме послуги з ремонту, обслуговування, модернізації та виготовлення військової та цивільної авіатехніки для забезпечення потреб вітчизняних та іноземних замовників, з виключним пріоритетом сил безпеки і оборони України.

Нагадаємо, що у результаті реформи концерну «Укроборонпром» планується створити шість окремих державних корпорацій: ракетобудівну (на базі КБ «Луч» і ДАХК «Артем»), авіаційну, авіаремонтну, бронетанкову (попередня назва «ZIMM»), радарних та морських систем.

Концепцію першої галузевої корпорації – радарних систем – Укроборонпром представила наприкінці липня. Планується, що при її створені, на базі НВК «Іскра», об'єднають 9 підприємств «Укроборонпрому», причому виробництво розташоване в інших областях закриють (передбачена релокація промислових потужностей), а надлишкове майно розпродадуть.