Офіцер крав продукти у поранених і продавав на ринку

Офіцер крав продукти у поранених і продавав на ринку

Слідчі Краматорського теруправління ДБР затримали та повідомили про підозру тимчасово виконуючому обов'язки заступника начальника однієї з військових медичних установ.

Військовослужбовець підозрюється у привласненні військового майна, вчиненому в умовах особливого періоду (ч. 3 ст. 410 КК України), повідомляють у Державному бюро розслідувань.

Зокрема, слідством встановлено, що молодший лейтенант, погрожуючи заходами дисциплінарного впливу, віддавав підлеглим незаконні накази отримувати зі складу військової частини продукти харчування для їдальні госпіталю у меншій кількості, ніж встановлено нормами. У подальшому штучно створений надлишок продуктів вивозився за межі військової частини та збувався у торгівельних закладах.

8 серпня 2020 року під час реалізації продуктів харчування у одному із магазинів у Старобільському районі Луганської області слідчі ДБР затримали військовослужбовця в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

У ході обшуку виявлено та вилучено продукти харчування, які ймовірно належать військовому госпіталю (зокрема, свіжоморожені м'ясо та риба, фасоване вершкове масло, тушкована яловичина, сир, сік, цитрусові, йогурти, печиво та інші продукти).

У разі доведення вини підозрюваному загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 12 років.

Офіцер крав продукти у поранених і продавав на ринку

Нагадаємо, що 3 серпня 2020 року Житомирський районний суд засудив до 6 років позбавлення волі полковника ЗСУ, який будучи командиром військової частини, вкрав з частини 16 лебідок, які входять до складу танкоремонтних майстерень на базі автомобілів ЗІЛ-131.