12 тисяч бійців ЗСУ боротимуться з коронавірусом на вулицях

12 тисяч бійців ЗСУ боротимуться з коронавірусом на вулицях

У разі загострення епідеміологічної обстановки Збройні Сили України готові залучити до «антикоронавірусного» патрулювання вулиць та ізоляції міст понад 12 тисяч військових.

Про це йдеться в Інформаційному бюлетені Командування Медичних Сил ЗС України.

Зокрема вже зараз для патрулювання вулиць залучено 933 військовослужбовця (з них 220 з ВСП) у складі 311 патрулів у 84 гарнізонах (з них 277 в зоні ООС). Нагадаємо, що ще у березні патрулі ВСП тренувалися в жорсткій формі та зі зброєю затримувати військових, які мають ознаки зараження вірусом COVID-19 та порушують карантинні заходи.

Повідомляється, що 386 військовослужбовців патрулюють вулиці спільно з Національною гвардією, решта самостійно. До забезпечення патрулювання залучено 70 одиниць автомобільної техніки. Ще 642 військовослужбовця та 56 одиниць техніки перебуває у резерві.

12 тисяч бійців ЗСУ боротимуться з коронавірусом на вулицях

Для виконання медичних заходів у госпіталях та військових частинах залучено понад 15 тисяч осіб та 894 одиниці санітарного транспорту. У військових частинах та в районі ООС розгорнуто 478 ізоляторів.

У разі ж разі загострення епідеміологічної обстановки, Збройні Сили України, для боротьби з коронавірусом, готові кинути на вулиці міст ще 6080 військовослужбовців та 893 одиниці техніки. А у випадку припинення навчального процесу у ВВНЗ, з епідемією на вулицях також боротимуться 4986 курсантів при підтримці 57 автомобілів та 13 одиниць бронетехніки.

Медичну допомогу, у разі загострення ситуації, додатково надаватимуть 40 лікарсько-сестринських бригад та 15 дезінфекційних бригад, а також 50 одиниць санітарного транспорту.

Основними протиепідемічними заходами, що наразі проводяться у Міністерстві оборони та Збройних Силах України є вологе прибирання з використанням дезінфікуючих засобів (тричі на добу), дезінфекція дверних ручок, поручнів, перил та роз'яснювальна робота.

12 тисяч бійців ЗСУ боротимуться з коронавірусом на вулицях12 тисяч бійців ЗСУ боротимуться з коронавірусом на вулицях 12 тисяч бійців ЗСУ боротимуться з коронавірусом на вулицях 12 тисяч бійців ЗСУ боротимуться з коронавірусом на вулицях