Майору, який скалічив дівчат, суд обрав запобіжний захід

Майору, який скалічив дівчат, суд обрав запобіжний захід

Затриманому майору медслужби, якій напідпитку скоїв наїзд на трьох 23-річних дівчат – слухачів військово-медичної академії, обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Рішення прийнято Шевченківським районним судом м. Києва, повідомляє військова прокуратура Центрального регіону України. Затриманому повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України. Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Нагадаємо, що офіцер – співробітник військової медичної академії, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння (понад 2 проміле), на території військової частини, здійснив наїзд автомобілем TOYOTA PRIUS на трьох дівчат слухачів зазначеної академії, чим спричинив їм тяжкі тілесні ушкодження (фактично розчавивши їм ноги, що призвело до ампутації).

Майору, який скалічив дівчат, суд обрав запобіжний захід

Як повідомили військові, під час огляду в однієї зі слухачок діагностували неповний травматичний відрив обох нижніх кінцівок на рівні нижньої третини гомілок. У другої слухачки було неповне травматичне відчленування правої гомілки на рівні середньої третини. Третя дівчина дістала відкритий перелом правої стопи та відкритий перелом обох кісток лівої гомілки.

Військові медики надали необхідну медичну допомогу, зокрема провели двом дівчатам оперативне втручання з ампутацією лівої нижньої кінцівки на рівні середньої третини гомілки у однієї дівчини, та ампутації правої гомілки на рівні верхньої третини – в іншої.

Також стало відомо прізвище та посада винуватця ДТП – це начальник курсу факультету підготовки військових лікарів УВМА майор Володимир Холодний.

Варто зауважити, що п'яний офіцер, якого або безперешкодно запустили на територію військової частини, або він вживав оковиту на місці – ніким не був зупинений, а сів за кермо і намагався їздити територією частини. Не відомо, скільки ще таких «офіцерів» вживали алкоголь з ним у службовий час, і хто з них потім сідав за кермо.

Мабуть відповісти за скоєне має не лише винуватець жахливого ДТП.

Проте в офіційних коментарях військових ми чуємо про нагороди та участь у бойових діях, наче це поверне ноги та скалічені долі постраждалим дівчатам, які хотіли бути військовими лікарями.