Військового у деснянській казармі вбило вибухом гранати

У деснянській казармі вибухнула ручна граната

Поліція відкрила провадження за статтею «вбивство» за фактом вибуху у військовому гуртожитку в містечку Десна, внаслідок якого один військовий загинув, ще двох та цивільну жінку госпіталізовано з пораненнями різного ступеня тяжкості.

Нагадаємо, що вибух стався 24 серпня в одній з казарм поліпшеного планування 169-го навчального центру Сухопутних військ Збройних Сил України (військова частина А0665).

На місце події прибули слідчо-оперативні групи Козелецького району, Головного управління Нацполіції в Чернігівській області та вибухотехніки, керівництво поліції Чернігівщини. Поліцейські попередньо встановили, що подія сталася внаслідок вибуху ручної гранати РГД-5.

Наразі поліція встановлює всі обставини, які призвели до вибуху. Криміналісти направили на дослідження зібрані речові докази, серед яких — уламки вибухового пристрою.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України (вбивство).

У деснянській казармі вибухнула ручна граната У деснянській казармі вибухнула ручна граната