На Росії здійснив перший політ модернізований Ка-52М

На Росії здійснив перший політ модернізований Ка-52М

Відбувся перший політ дослідного зразка нового модернізованого гелікоптера Ка-52, робота над яким почалась минулого року, повідомляє Міністерство промисловості і торгівлі РФ.

На новому гелікоптері Ка-52М встановлена ​​модернізована оптико-електронна система зі збільшеною дальністю виявлення і розпізнавання цілей, новий цифровий привід, який дозволить підвищити точність прицілювання при стрільбі з гармати. Модернізований Ка-52 також отримав новий радіолокаційний комплекс з активною фазованою антенною решіткою (АФАР) і керовану ракету з підвищеною дальністю.

Лопаті несучого гвинта Ка-52М оснащені більш потужним нагрівальним елементом, що дозволить експлуатувати гелікоптер у всьому діапазоні температур, включаючи арктичні умови. Гелікоптер оснащений колесами шасі з більш високою несучою здатністю і зносостійкістю, а також світлотехнічним обладнанням на базі світлодіодів. На модернізованому «Алігаторі» застосований новий інтер'єр кабіни пілотів, який має забезпечити виконання сучасних ергономічних вимог, зокрема при пілотуванні у темний час доби в окулярах нічного бачення.

Також зазначається, що ракетне озброєння Ка-52М уніфіковано з озброєнням іншого нового гелікоптера – Мі-28НМ (Ми-28НМ), що дозволило значно збільшити дальність ураження цілей/

Льотні випробування Ка-52М проводитимуться фахівцями розробника – АТ «НЦВ Міль і Камов» спільно з фахівцями ААК «Прогрес» ім. Сазикіна». Частина етапів випробувань буде проведена на території підприємства-виробника. Після закінчення попередніх здавальних випробувань будуть розпочаті державні спільні випробування.

Нагадаємо, що у 2019 році рада директорів холдингу «Вертолеты России» прийняла рішення про об'єднання АТ «Московский вертолетный завод имени М.Л. Миля» і АТ «Камов» і створення на їх основі АТ «Национальный центр вертолетостроения им. М.Л. Миля и Н.И. Камова».