Новий корабель радіотехнічної розвідки ВМСУ вийшов у море

Новий корабель радіотехнічної розвідки ВМСУ вийшов у море

Майбутній корабель радіотехнічної розвідки, що будується для Військово-Морських Сил ЗС України, 28 серпня вдруге вийшов у море на черговий етап державних випробувань.

Про це повідомляє одеське видання «Думская».

Корабель було закладено на заводі «Кузня на Рибальському» як риболовецький морозильний траулер, згодом корпус вирішили добудувати в якості розвідувального корабля для ВМСУ за темою «Лагуна». 23 квітня 2019 року судно спустили на воду, а у травні під час зварювальних робіт на ньому сталася пожежа. У жовтні минулого року корабель було доправлено до Одеси, де його добудовували на потужностях підприємства «Судноверф Україна».

Відомо, що корабель, призначення якого ведення радіо-, радіотехнічної, радіолокаційної та оптико-електронної розвідки, обладнаний вітчизняною станцією пасивної радіотехнічної розвідки (СРР) «Мельхіор» ДП НДІ «Квант-Радіолокація», характеристики якої перевищують можливості відомої СРР «Кольчуга» – максимальна дальність виявлення цілей до 450 км, одночасно може відстежувати до 200 цілей на воді, у повітрі та на узбережжі. Також серед ймовірного обладнання можуть бути імпортовані до України у травні 2019-го широкосмугові пеленгаторні антени компанії Rohde & Schwarz.

Довжина корабля 55 метрів, водотоннажність 1220 тонн.

Нагадаємо, що вперше майбутній середній розвідувальний корабель вийшов у море 30 січня 2020 року для проведення заводських ходових випробувань. Протягом дня представники заводу разом з екіпажем виконували перевірку роботи механізмів та агрегатів корабля.

Новий корабель радіотехнічної розвідки ВМСУ вийшов у море фото © Сергій Смолєнцев / Думская