Все керівництво Укроборонпрому змінять найближчим часом, а плани по корпоратизації відкоригують

керівництво Укроборонпрому змінять найближчим часом

Керівництво та менеджмент держконцерну «Укроборонпром» змінять найближчим часом. Про це під час круглого столу в Укрінформі заявив віцепрем'єр-міністр – міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський.

Концерн «Укроборонпром підлягає суттєвій трансформації, тому що в тому вигляді, в якому він на сьогодні існує, він існувати не може. Менеджмент на ньому також буде змінено, наскільки я знаю, найближчим часом повинна відбутися зміна керівництва концерну. Далі буде відповідно зміна і всієї команди, яка працювала там останній рік

Віцепрем'єр додав, що можливо буде змінено і назву концерну «Укроборонпром», бо «ця назва вже стала токсичною в Україні». Крім того, Уруський додав, що Укроборонпром перетвориться на державну управляючу компанію.

Це буде управляюча компанія із зовсім іншими функціями, які є сьогодні в концерні, з мінімумом втручання в господарську діяльність холдингів, які входитимуть до цієї компанії

За його словами, в ОПК планують створити ще аерокосмічну холдингову компанію, до якої долучаться, крім підприємств Державного космічного агентства України (ДКАУ), авіаційні підприємства, зокрема ДП «Антонов».

Також, зазначив Уруський, в Україні створять ракетно-космічний центр «Південний», до якого увійдуть всі корпоратизовані підприємства Державного космічного агентства. Цей центр також входитиме до аерокосмічної холдингової компанії.

НРаніше Олег Уруський заявив, що перенесення виробничих потужностей дев’яти підприємств радіолокаційного напряму задля об’єднання на базі запорізького НВК «Іскра» не буде.

Жодної передислокації підприємств не буде. Мова йде про створення «радарного холдингу» на чолі з «Іскрою», зі збереженням юридичного статусу всіх учасників. Релокація була пропозицією «Укроборонпрому», як я і обіцяв, я готовий їх слухати, але будемо виходити із реальної необхідності, а останнє слово має сказати Президент України, який має обрати шлях трансформації концерну

Він також запевнив, що це саме стосується і пропозиції злити в єдину юридичну особу ДККБ «Луч» та ДАХК «Артем». «Насправді мова йде про корпоратизацію та входження у холдинг, а не про повне з’єднання», – запевнив міністр.

Нагадаємо, що у результаті реформи «Укроборонпрому, за планом керівництва концерну, планується створити шість окремих держкорпорацій: ракетобудівну (на базі КБ «Луч» і ДАХК «Артем»), авіаційну, авіаремонтну, бронетанкову (попередня назва «ZIMM»), радарних та морських систем.

Концепцію першої галузевої корпорації – радарних систем – Укроборонпром представила наприкінці липня. Планується, що при її створені, на базі НВК «Іскра», об'єднають 9 підприємств «Укроборонпрому», причому виробництво розташоване в інших областях закриють (передбачена релокація промислових потужностей), а надлишкове майно розпродадуть.