Українська компанія отримала патент на гелікоптер з гібридною силовою установкою

Авіаційна компанія Вектор

На початку серпня 2020 року київська «Авіаційна компанія «Вектор» отримала патент на корисну модель – «Вертоліт з гібридною силовою установкою».

«Ця подія суттєво розширює наші плани по створенню лінійки легких багатоцільових вертольотів українського виробництва. Інвестори, ми шукаємо серед вас наших партнерів!» – повідомила пресслужба приватної компанії.

Одночасне використання всіх переваг електродвигунів та великої енергоємності вуглеводного палива, дозволяють створити гелікоптери з нечуваними до цього часу характеристиками. У разі ж використання резервних невеликих акумуляторів та систем автоматичної аварійної посадки, надійність таких гелікоптерів перевищить всі існуючі зараз стандарти безпеки.

Авіаційна компанія Вектор

Також нагадаємо, що АК «Вектор» працює над створенням 4-х місного двомоторного легкого багатоцільового гелікоптеру ВМ-4 «Джміль». На відміну від практично всіх існуючих серійних легких гелікоптерів, які мають силові установки з одним двигуном, розробники «Джмеля» пропонують двомоторний варіант. 25 березня цього року компанія отримала патент на корисну модель легкого багатоцільового гелікоптеру з двома рушіями.

Авіаційна компанія Вектор

Наразі «Авіаційна компанія «Вектор»» активно шукає інвестора-партнера для створення легкого багатоцільового гелікоптеру ВМ-4 «Джміль», та в подальшому, його модифікацій.

За словами комерційного директора підприємства Єгора Шишенка, йде паралельна робота з пошуку як на зовнішніх ринках так і спроби підключити потенційних інвесторів в Україні. На превеликий жаль, поки що, всі спроби компанії привернути до себе увагу з боку державних високопосадовців та вітчизняних інвесторів зазнають невдач. Проте команда не втрачає ентузіазму і продовжує плідну роботу над ескізним проєктом гелікоптеру, створенням патентної бази для майбутніх розробок та участю в різних міжнародних виставкових заходах та форумах.

Авіаційна компанія Вектор

Авіаційна компанія «ВЕКТОР» прагне створити гелікоптер, який зможе конкурувати з самим популярним в світі американським аналогом – гелікоптером Robinson R44, поповнити український авіаційний парк і вийти на міжнародний ринок під гаслом «Зроблено в Україні».