Перша бригада ДССТ МОУ може отримати найменування «імені Героя України Георгія Кірпи»

Перша бригада ДССТ МОУ

Триває громадське обговорення щодо присвоєння найменування «імені Героя України Георгія Кірпи» одній з бригад Державної спеціальної служби транспорту Міністерства оборони України.

Таке ім'я може отримати 1-а окрема бригада ДССТ (військова частина Т0110), що дислокується у Львові, повідомляє інформагенція Міноборони «АрміяInform».

Зі слів командира бригади полковника Андрія Коротченка, особовий склад і колектив цивільних працівників одностайно визначили, що бригада повинна отримати почесне найменування «імені Героя України Георгія Кірпи». Адже Західна Україна, зокрема Львівщина, де із 1945 року дислокується військова частина залізничників, тісно переплетені з життям та трудовою діяльністю Георгія Кірпи. З 1972-го по 2000 рік він працював на різних посадах на залізниці в Закарпатті та на Львівщині. Та й у свою бутність керівником «Укрзалізниці» та Міністром транспорту України він зробив багато для розвитку залізничної інфраструктури регіону. Вшановуючи його надзвичайну працелюбність, заповзяту закоханість у свою професію, Георгій Кірпа є прикладом для тих, хто працює у сфері залізничних сполучень.

Громадські обговорення триватимуть до середини листопада поточного року, подавати пропозиції та зауваження можна до 11 жовтня.

Перша бригада ДССТ МОУ

Нагадаємо, що Державна спеціальна служба транспорту України, із січня 2018 року входить до системи Міністерства оборони України і є спеціалізованим військовим формуванням, що має окремий статус й не входить зокрема до складу Збройних Сил України.

Загальна чисельність ДССТ становить 5000 осіб, у тому числі 4600 військових. Служба складається з органу управління, бригад, полків, окремих батальйонів, підрозділів охорони, органів забезпечення, навчального центру, а також закладів, підприємств та установ.