ФСБ РФ створює базу біометричних даних бойовиків

ФСБ РФ створює базу біометричних даних бойовиків

За інформацією Головного управління розвідки, командування ЗС РФ посилює контроль за діяльністю оперативного угруповання російських окупаційних військ на Донбасі.

Зокрема, з 12 вересня у 1-му (Донецьк) та 2-му (Луганськ) армійських корпусах працює комісія штабу 8-ї армії Південного військового округу ЗС РФ з перевірки бойової та мобілізаційної готовності, а також укомплектованості особовим складом, йдеться у зведенні пресслужби Міноборони України щодо обстановки в районі проведення операції Об'єднаних сил.

Водночас співробітники т.зв. «міністерств внутрішніх справ» російських окупаційних адміністрацій, під кураторством ФСБ РФ, створюють єдину базу біометричних даних (дактилоскопічного обліку) «військовослужбовців» російських окупаційних військ. Дактилоскопіюванню підлягає весь особовий склад з’єднань і частин окупантів, за винятком кадрових військовослужбовців ЗС РФ, які відряджені на тимчасово окуповану територію Донецької та Луганської областей.

Зазначається, що у подальшому створена база буде використовуватись російськими спецслужбами для ідентифікації осіб при спробі несанкціонованого залишення тимчасово окупованої території та встановлення причетності до скоєння злочинів.