У Дубно відновлюють військовий аеродром

У Дубно відновлюють військовий аеродром

Фахівці інженерно-аеродромного батальйону та 25-ї авіаційної комендатури Повітряних Сил продовжують відновлювати військовий аеродром оперативного призначення на Рівненщині.

Наразі тривають ремонтно-відновлювані роботи злітно-посадкової смуги. За словами фахівців логістики Повітряного командування «Захід», роботи ще чимало. Йдеться про стоянку, будівлі забезпечення та комунікації. Необхідними матеріальними засобами, підрозділи забезпечені.

Уже цього року авіаційна комендатура має набути бойових спроможностей і приймати авіацію Повітряних Сил. Це ще один діючий аеродром оперативного призначення, куди зможуть сідати літаки та вертольоти військової авіації.

Раніше у Дубно базувався полк бомбардувальників Су-24, який було розформовано ще два десятиліття тому. І лише завдяки присутності військових на фондах колишньої авіаційної частини, вдалося зберегти інфраструктуру аеродрому.

У Дубно відновлюють військовий аеродром

Нагадаємо, що за перспективними планами розвитку Збройних Сил України, авіацію Повітряних Сил мають зосередити на 5-6 авіабазах, що дозволить зменшити експлуатаційні витрати на заходи бойової підготовки та виконання завдань з охорони повітряного простору. Пілотними проєктами мають стати аеродроми «Старокостянтинів» та «Озерне».

Водночас для забезпечення маневру, оперативної гнучкості і живучості має утримуватися до 15-20 оперативних аеродромів (авіаційних комендатур), здатних до негайного прийняття літаків і вертольотів та забезпечення їх бойового застосування, що дозволить в особливий період провести розосередження авіаційної техніки та її перебазування на загрозливих напрямам.

Зауважимо, що інженерно-аеродромні батальйони Повітряних Сил ЗС України найближчим часом мають отримати військово-технічну допомогу від уряду США. Це сучасне технічне обладнання, агрегати для ремонту штучних покриттів військових летовищ.


За інформацією служби зв’язків з громадськістю Повітряного командування «Захід»