В ООС від пожежі загинув військовий, згоріла БМП і «Урал»

В ООС від пожежі загинув військовий, згоріла БМП і Урал

Штаб операції Об’єднаних сил повідомив, що під час ліквідації пожежі на Луганщині, загинув старшина Артем Бондаренко, якого раніше вважали безвісти зниклим.

Тіло десантника знайшли під завалами бліндажа. Як стверджують побратими, в той час коли вони гасили пожежу, що стрімко наближалася до позицій, Артем займався евакуацією військового майна. Загиблий займав посаду головного сержанта роти.

Крім того під час брифінгу у Сєвєродонецьку міністр оборони України Андрій Таран повідомив про постраждалих від пожежі військових та пообіцяв представити їх до державних нагород.

Військові зробили все можливе для збереження військової техніки та озброєння. Зокрема, командир роти старший лейтенант Токарєв особисто очолив роботу щодо виведення техніки з району пожежі, отримавши значні опіки — 48%. Молодший сержант Батраченко брав участь в евакуації техніки та зазнав 20% опіків тіла. Зараз вони отримують необхідну допомогу

Андрій Таран також спростував інформацію про знищення вогнем великої кількості військової техніки: «Вогонь знищив одну бойову машину піхоти та одну вантажівку «Урал».