Кривонос проти служби жінок в бойових підрозділах

Кривонос проти служби жінок в бойових підрозділах

Заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України генерал-майор Сергій Кривонос висловився категорично проти того, щоб жінки служили у бойових підрозділах.

Нагадаємо, що в 2016 році Міноборони кардинально збільшило перелік дозволених для жінок рядових та сержантських посад, в 2017-му дозволило офіцерам-жінкам служити на кораблях і підводних човнах. А 6 березня 2020 року було знято обмеження щодо призначення жінок на офіцерські посади зокрема й у військових частинах спеціального призначення.

Кривонос проти служби жінок в бойових підрозділах

Своє бачення гендерної рівності генерал висловив в інтерв’ю ІА «ОПК», у відповідь на питання: «Не так давно було отримано дозвіл, щоб в ССО проходили службу і жінки. Була інформація, що наразі в ССО проходять службу понад 500 жінок, а з них 60 є офіцерами. Яке ваше ставлення до цього?»

Ментальність української жінки засвідчила, що українська жінка значно активніша за українського чоловіка. З урахуванням наших історичних нюансів, коли жінки чекали на своїх чоловіків, що воювали або чумакували. Жінки наші ніколи не ховалися за чоловічу спину. Були завжди самостійні та розвивали себе самостійно. То ж гендерне питання для ЗСУ у моєму розумінні штучно створене. Водночас, я категорично проти того, щоб жінки служили у бойових підрозділах. Існують певні фізіологічні нюанси, є суто військові нюансами. Зокрема, жінка, якою б вона не була, не зможе потягнути пораненого товариша, не зможе його транспортувати, не зможе нести надвеликі навантаження. Але у підрозділах забезпечення проти жінок нічого проти не маю. Навіть, з власного досвіду можу сказати, що жінки зв’язківці здатні краще виконувати службові обов’язки, ніж чоловіки. А взагалі усе життя жінки служили на різних посадах.
– відповів Сергій Кривонос.

Читати також:Вперше в армії США зелений берет отримає жінка