Міноборони приймає делегацію Міністерства оборони Іраку

Міноборони приймає делегацію Міністерства оборони Іраку

У період з 2 по 6 вересня 2020 року, на запрошення міністра оборони Андрія Тарана, в Україні з офіційним візитом перебуває міністр оборони Республіки Ірак генерал-лейтенант Джума Інад Саадун Аль-Джубурі.

Сьогодні, 3 вересня, офіційна делегація Міністерства оборони Республіки Ірак прибула до Міністерства оборони України. Іноземну делегацію, за дорученням Міністра оборони України, зустрів заступник Міністра оборони Олександр Миронюк. Під час офіційної церемонії, у виконанні військового оркестру пролунали Державні Гімни обох держав.

«Візит керівника оборонного відомства Республіки Ірак підкреслює прагнення до розвитку всебічного співробітництва в оборонній сфері та має на меті визначення пріоритетних напрямів двосторонньої співпраці у військовій та військово-технічній сферах», – йдеться в повідомленні українського оборонного відомства.

У фаховому середовищі візит пов'язують із бажанням сторін поновити поставки українського озброєння до Іраку. Нагадаємо, що у 2009 році Україна уклала контракт на поставку Іраку військової техніки на понад $560 млн, це зокрема бронетранспортери БТР-4 та літаки Ан-32. Проте поставки техніки припинились у 2014 році і контракт не був виконаний у повному обсязі.

Міноборони приймає делегацію Міністерства оборони Іраку