Heckler & Koch постачатиме пістолети литовській армії

Heckler & Koch поставить пістолети литовській армії

Німецька компанія Heckler&Koch отримала контракт на постачання 9-мм пістолетів SFP9 SF Paddle для Збройних сил Литовської Республіки.

Придбання нових пістолетів є частиною плану з оснащення литовської армії сучасним озброєнням. Угода вартістю 1,57 мільйонів ​​євро також вимагає від Heckler&Koch забезпечити необхідну підготовку персоналу для експлуатації нової зброї.

Німецький пістолет був обраний серед пропозицій тринадцяти виробників після всебічного тестування в різних умовах. Пістолети SFP9 SF Paddle допоможуть литовським збройним силам перейти від використання пістолетів різних калібрів до єдиного калібру 9x19 мм.

На даний час литовські військові використовують австрійські пістолети GLOCK 17, американські COLT 1911 та чеські ČZ75. Частину знятої з озброєння стрілецької зброї, ресурс якої ще не вичерпаний, буде передано до резерву.

Очікується, що нові пістолети будуть поставлені протягом наступного року.

Heckler & Koch поставить пістолети литовській армії

Нагадаємо, що Литва передала Україні декілька партій боєприпасів для стрілецької зброї радянського виробництва, що більше не використовується литовською армією.

Читати також:Литва планує збільшити армію на 25% за п'ять років