Міноборони ліквідує створений за стандартами НАТО центр оборонних закупівель

Автор: Андрій Шинко
Міноборони ліквідує створений за стандартами НАТО центр оборонних закупівель

Міністерство оборони видало наказ про ліквідацію Центру оборонних закупівель, створеного у рамках програми реформування оборонних закупівель наприкінці грудня минулого року.

Як повідомляли на початку 2020 року посадовці Міноборони, одне з основних завдань цього Центру – приведення процедур оборонних закупівель у відповідність до стандартів країн ЄС та НАТО. Начальниця центру Тетяна Коба також зазначила, що згодом установа має набути статусу центральної закупівельної агенції, що дало б можливість об’єднати однорідні закупівлі інших органів виконавчої влади, які захочуть приєднатися на добровільних засадах.

Тоді повідомлялось, що цей підрозділ мав сприяти впровадженню в Міністерстві оборони ефективного, ринкового і професійного інструменту публічних закупівель через розумну централізацію. При цьому максимально мінімізуючи витрати державних органів на організацію закупівель, забезпечити високу якість товарів, робіт і послуг, що закуповуються.

Проте, на виконання директиви Міністра оборони та Головнокомандувача ЗС України від 31 липня 2020 року № Д-321/1 «Про проведення додаткових організаційних заходів у військових частинах (установах), підпорядкованих Міністерству оборони в 2020 році», Міністерством видано наказ від 21 вересня 2020 року № 344 про ліквідацію зазначеного Центру.

Міноборони ліквідує створений за стандартами НАТО центр оборонних закупівель

Читати також:Міноборони визначило порядок закупівель у НАТО