40-а артбригада отримала офіційну нарукавну емблему

Автор: Андрій Шинко
40-а артбригада отримала офіційну нарукавну емблему

Днями було затверджено нарукавну емблему 40-ї окремої артилерійської бригади імені Великого князя Вітовта оперативного командування «Південь» Сухопутних військ Збройних Сил України (військова частина А2227).

Вже традиційно, нехтуючи правилами геральдики, Головне управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗС України, використовує радянсько-російську термінологію, та замість терміну «нарукавна емблема» використовує термін «нарукавний знак».

Згідно з описом, нарукавний знак частини (насправді емблема) виконаний у кольорах притаманних ракетним військам та артилерії Сухопутних військ Збройних Сил України. Так, емблема до парадного, парадно-вихідного, та повсякденного однострою має вигляд геральдичного щита обернено вістряподібно розділеного на червоний та оливковий і оздоблений золотим кантом.

Центральним елементом нарукавного знака є золотий знак Великого князя Литовського, Руського та Жемайтійського Вітовта у вигляді наконечника списа вістрям догори з прямим рівностороннім хрестом ліворуч (що вказує на почесне найменування частини) та два золотих стилізованих гарматних ствола розташованих V-подібно по лініях поділу щита.

Гарматні стволи вказують на рід військ до якого належить частина і водночас символізують першу літеру імені Вітовта латинською мовою.

Вгорі, над щитом, розміщено червону декоративно-інформаційну стрічку з золотим кантом та написом «ГРОМОМ І ПОЛУМ'ЯМ».

40-а артбригада отримала офіційну нарукавну емблему

Нарукавний знак до польового однострою (для носіння під час навчань, тренувань та інших заходів підготовки військ) виконано у вигляді геральдичного щита обернено вістряподібно розділеного на світло-коричневий та оливковий і оздоблений світло-оливковим кантом.

Знак Великого князя Вітовта і гарматні стволи виконуються світло-оливковим кольором.

40-а артбригада отримала офіційну нарукавну емблему