BAE Systems уклала контракт на морські гармати для британських фрегатів типу 31

Автор: Ганна Марко
BAE Systems уклала контракт на морські гармати для британських фрегатів типу 31

Компанія BAE Systems поставить морські 57-мм гармати Bofors 57 Mk3 та 40-мм гармати Bofors 40 Mk4 для програми багатоцільових фрегатів типу 31 Королівського флоту Великобританії.

Контракт включає п'ять гармат Bofors 57 Mk3 середнього калібру та 10 гармат Bofors 40 Mk4 малого калібру. Обидві системи призначені для захисту кораблів від сучасних та майбутніх комплексних загроз. Компанія також пропонує оптимізовані для Королівського флоту типи боєприпасів, включаючи економічно ефективний програмований боєприпас Bofors 3P.

Угода також включає супутні послуги, запасні частини, документацію та підтримку. Обидві морські артсистеми будуть виготовлятись на заводі BAE Systems в Карлскозі, Швеція, а поставки, як очікується, відбудуться в 2023 і 2024 роках.

Bofors 57 Mk3 встановлюється на різних типах кораблів та використовується флотами і силами берегової охорони восьми країн, зокрема Канади, Фінляндії, Німеччини, Швеції, а також Сполученими Штатами, де вона відома як Mk110. Артсистема Bofors 40 Mk4 є останнім поколінням в 40-мм сім'ї, і з цим контрактом, Королівський флот стане її п'ятим оператором.

Нагадаємо, що Міноборони Сполученого Королівства та компанія Babcock 15 листопада 2019 року підписали контракт на проєктування та будівництво нового багатоцільового фрегата «Тип 31». Угода включає будівництво п'яти фрегатів з середньою вартістю 250 млн фунтів стерлінгів (майже 323 млн дол США) за одиницю. Перший фрегат флот має отримати у 2027 році.

Велика Британія замовила п'ять фрегатів типу 31

Консорціум Babcock Team 31, куди входять також британська проєктно-промислова група ВМТ, датська компанія Odense Maritime Technology (ОМТ) та група Thales, переміг у тендері. Команда запропонувала проєкт Arrowhead 140, який базується на платформі Iver Huitfeldt, яка вже знаходиться на озброєнні Королівського флоту Данії. Фрегати будуть зібрані на заводі Babcock Rosyth і включатимуть ланцюги поставок по всій Великобританії відповідно до Національної стратегії суднобудування Сполученого Королівства.