Фонд гарантування вкладів вчергове спробує продати борги банків заставою яких є КрАЗ

КрАЗ

Сьогодні, 9 жовтня, Фонд гарантування вкладів в черговий раз спробує продати на аукціоні пул активів АТ «Дельта банк» і АТ «Банк «Фінанси та кредит». 9,5 мільярдні борги під які закладено зокрема й АвтоКрАЗ почнуть продавати з 322 мільйонів.

До складу пулу увійшли 9 кредитів юридичних осіб. Частина з них перебувають у заставі НБУ. Загальна сума заборгованості за кредитними договорами становить 9,55 млрд грн. Середня прострочка – майже 5 років. За всіма договорами тривають судові провадження. Щодо 8 кредитів – кримінальні справи, 4 на опрацюванні Державної виконавчої служби.

Пул у такому складі вже не одноразово було виставлено на торги, але досі не знайшлося покупця. Торги відбудуться на майданчику DebtX за голландською моделлю аукціону. Початкова ціна лоту – 332,25 млн грн.

Основними об’єктами застави за кредитами у складі пулу є кілька цілісних майнових комплексів загальною площею 511 392,63 м. кв., розташованих у Полтавській області. Серед них – автозавод із виробництва великовантажних автомобілів, а також завод із виробництва пневматичної гальмівної апаратури для автотранспортних засобів.

У фонді підкреслюють, що йдеться про продаж саме прав вимоги за кредитами, тобто боргів, а не безпосередньо об’єктів нерухомості, підприємства, чи майна у заставі за цими кредитами. Це означає, що при купівлі цього лоту активів інвестор отримує права кредитора за відповідними активами.

Читати також:КрАЗ: працівники півроку без зарплати, далі велике скорочення

Нагадаємо, що через процедуру банкрутства, ПрАТ «АвтоКрАЗ» не допускають до оборонних закупівель. Також КрАЗ мав проблеми із своєчасним виконанням контрактів та якістю техніки. Як наслідок у Збройних Силах України прийнято рішення щодо розміщення ряду нових зразків озброєння, зокрема ракетного комплексу «Нептун», на шасі Tatra.