Мультикоптер Windhover допущений до експлуатації в ЗСУ

Мультикоптер Windhover допущений до експлуатації в ЗСУ

Наказом Міністерства оборони України до експлуатації в Збройних Силах України допущений безпілотний авіаційний комплекс (БпАК) Windhover від одеської приватної компанії.

Мультикоптер розробки та виробництва Науково-виробничого підприємства Spaitech (ТОВ «НВП Spaitech») на сьогодні є єдиним вітчизняним мультироторним безпілотником, який пройшов визначальні відомчі випробування та допущений до експлуатації в Збройних Силах України, повідомляє Defense Express.

БпАК Windhover призначений для вирішення завдань з аеророзвідки, патрулювання, картографування місцевості із можливістю передачі оперативної інформації та отримання точних географічних координат у режимі реального часу.

У беспілотнику максимально використовуються комплектуючі українського виробництва – за винятком тих, які в Україні не виготовляються, і компанія постійно працює над підвищенням частки вітчизняних складових, здійснюючи розробку вузлів та елемнтів. Поряд з цим 90 % інтелектуальної складової, що закладено в конструкції БпЛА Windhover є українською.

Вперше мультикоптер представлено на міжнародній виставці DSEI 2019 у Лондоні. В Україні його побачили на XVI Міжнародній спеціалізованій виставці «Зброя та безпека 2019» Києві.

Тактико-технічні характеристики
Максимальна злітна вага: до 11,5 кг
Радіус дії з онлайн передачею даних: 8 км
Швидкість: до 80 км/год
Тривалість польоту: до 60 хв
Повний контроль при вітрі: до 15 м/с
Погодні умови: -25.. +50˚C,вологість 95%
Ступінь захисту корпусу: IP 53, GCS - MIL.STD.810 F

Режими роботи – автоматичний, напівавтоматичний або ручний (захищений канал радіоуправління). Зв'язок: GNSS – GPS / ГЛОНАСС; IRIDIUM (опція); Link – цифровий, захищений, AES 128

Корисне навантаження:

  • 18-кратний оптичний зум, керована Full HD відеокамера високої роздільної здатності на гіростабілізованій платформі з 3 осями
  • тепловізор 4-го покоління з 4-кратним цифровим зумом, 640х480, FPS > 25 Гц

Нагадаємо, що вже п'ять років НВП «Спайтек» постачає ЗС України БпЛА «Sparrow».