Перша партія вітчизняних ракет РС-80 готова до передачі ЗСУ

Перша партія вітчизняних ракет РС-80 готова до передачі Міноборони

ДАХК «Артем» завершила випробування першої партії некерованих авіаційних ракет РС-80, виготовлених для потреб державного замовника – Міністерства оборони України.

«Вогневі випробування пройшли успішно, підтвердивши відповідність продукції технічним вимогам та високим стандартам якості. Вироби готові до дострокової передачі замовнику. У компанії очікують збільшення державного замовлення на даний перспективний вид боєприпасів», – повідомили в Укроборонпромі.

Нагадаємо, що в 2019 році, після кількох років випробувань, вітчизняні 80-мм некеровані авіаційні ракети РС-80 з кумулятивно-осколковою бойовою частиною, призначені для ураження наземних цілей, було прийнято на озброєння Збройних Сил України. Також на озброєння прийняли ракети РС-80ГММ з габаритно-масовим еквівалентом бойової частини.

Ракетні снаряди РС-80 спроєктовані ДАХК «Артем» для озброєння літаків, гелікоптерів, а також наземних платформ з використанням штатних пускових блоків. Під час проведення державних випробувань здійснювались пуски ракет з наземних платформ, гелікоптерів та літаків, за результатами яких було визнано їх відповідність тактико-технічним характеристикам.

Зокрема під час випробувань, ракетами РС-80 стріляли – наземний безпілотний «Фантом» 8х8, гелікоптер Мі-8МСБ та фронтові бомбардувальники Су-24М. Зауважимо, що блоками для стрільби 80-мм реактивними снарядами оснащені й нові десантно-штурмові катери типу «Кентавр-ЛК» Військово-Морських Сил ЗС України.