На Донбасі збито понад 120 російських БпЛА – що показав розтин

На Донбасі було збито понад 120 російських БпЛА

Як стверджують у Головному управлінні розвідки Міноборони України, на сьогодні ми маємо в якості трофейних зразків майже всі типи та моделі російських БпЛА, всі вони розібрані до гвинтика та ретельно досліджені...

Проте скільки російських безпілотних літальних апаратів збили українські військові на Донбасі від початку бойових дій, куди потрапляють такі трофеї та про що можна сказати після їх розтину дивиться в програмі «ProВійсько», буде цікаво:

Серед трофеїв російські безпілотні літальні апарати (БпЛА) «Орлан-10», «Дозор», «Елерон-3СВ», «Гранат-1», «Гранат-2», «Гранат-3», «Гранат-4» («Рубіж-20»), «Тахіон», «Форпост» (Searcher Mk II), «Застава» (Bird Eye 400) та ін.

Статистика засвідчує, що 45% безпілотників було збито засобами ППО, як зенітною артилерією так й більш серйозними комплексами, 40% зі стрілецького озброєння, решта трофеїв на рахунку систем радіоелектронної боротьби (РЕБ).

Крім того деякі БпЛА впали через технічні несправності.

Вивчення збитих безпілотників зокрема показує, що Російська Федерація вимушено замінює іноземні комплектуючі на менш якісні російські та комерційні широко вжитку, через що погіршуються тактико-технічні характеристики та знижується надійність апаратів.