Американці допомагають у будівництві бази ВМСУ

Американці допомагають у будівництві бази ВМСУ

Водолази підрозділу ВМС США з підводного будівництва розпочали роботи з підводного огляду та гідрографічних промірів у районі нового пункту базування ВМСУ в порту Південний.

Нагадаємо, що 2 жовтня на причалі №29 порту «Південний» в урочистій обстановці було піднято Військово-морський прапор України. На нещодавно переданому для потреб ВМСУ причалі базуватимуться патрульні катери типу «Айленд», а в перпективі й інші кораблі.

Американці з підрозділу Underwater Construction Team One (UCT-1), що постійно дислокується у Літтл-Крік, штат Вірджинія, в українському порту проводять технічне обстеження споруд за допомогою локаторів бокового огляду та гідрографічне обстеження ділянки акваторії, щоб попередньо оцінити обсяг необхідних ремонтно-будівельних робіт на причалі.

Американці допомагають у будівництві бази ВМСУ

Роботи проводяться спільно з українськими водолазами, які серед іншого мають можливість переймати досвід у західних колег, ознайомитись з технічним обладнанням для підводних робіт та особливостями організації водолазних робіт.

Також нещодавно, для цього пункту базування, ВМСУ замовили Херсонському державному заводу «Палада» плавучий причал розрахований на стоянку двох катерів проєкту 58260 «Лань», або чотирьох катерів типів «Айленд», «МБАК» і «Кентавр» або інших плавзасобів водотоннажністю до 1000 тонн.

Нагадаємо, що минулого року, підрозділ з підводного будівництва ВМС США оцінював пірси Очаківскього порту, щоб той мав можливість приймати американські та інші союзницькі кораблі. Водолази працювали над посиленням існуючих пірсів, складанням карти морського дна, а також обирали місце для запланованого плавучого дока.

Також, американські військові будівельники, у рамках допомоги, що надається за програмою Foreign Military Construction Sales (FMCS), побудували в Очакові для Військово-Морських Сил України Морський операційний центр та ряд інших інфраструктурних об'єктів бази.



Використані джерела: АрміяInform