ВМСУ отримали новий пункт базування

ВМСУ отримали новий пункт базування

Сьогодні на одному з причалів порту «Південний» в урочистій обстановці піднято Військово-морський прапор України – тут базуватимуться патрульні катери типу «Айленд» ВМС України.

«Порт «Південний» один із центральних портів України і має велике стратегічне значення для країни. Президент України Володимир Зеленський особисто прийняв рішення щодо розміщення тут кораблів ВМС, – повідомив командувач ВМСУ контр-адмірал Олексій Неїжпапа.

Командувач Військово-Морських Сил також перевірив стан готовності до експлуатації жилих та робочих приміщень нового пункту базування. Олексій Неїжпапа зазначив, що національний війсськовий флот і надалі планує поповнюватися новими одиницями корабельно-катерного складу та розширювати відповідну берегову інфраструктуру.

ВМСУ отримали новий пункт базування
ВМСУ отримали новий пункт базування

Нагадаємо, що наступного року Берегова охорона США передасть ВМСУ ще три катери типу Island, це колишні катери БОХР США: USCGC Ocracoke (WPB-1307), Washington (WPB-1331) і Kiska (WPB-1336). Попередньо планується, що перші два катери увійдуть до складу ВМС ЗС України вже у травні 2021 року, наступний – з невеликим інтервалом.