Командування просить не збирати гроші для військових

Командування просить не збирати гроші для військових

Військові не потребують додаткової допомоги – повідомило Командування Сухопутних військ ЗСУ у відповідь на заклики в окремих ЗМІ та соціальних мережах щодо збору коштів на теплий одяг та взуття для снайперів.

Відповідну заяву 2 жовтня оприлюднила пресслужба Командування Сухопутних військ.

Останнім часом в окремих засобах масової інформації та на інтернет-ресурсах розповсюджується інформація із закликами до громадян України щодо збору грошових коштів на закупівлю теплого обмундирування та взуття для військовослужбовців-снайперів.

З метою недопущення некоректного розуміння ситуації, спроб маніпуляції суспільною думкою надаємо роз’яснення щодо забезпечення військовослужбовців Збройних Сил України.

На сьогоднішній день особовий склад всіх без винятку снайперських підрозділів Сухопутних Військ Збройних Сил України повністю забезпечений належним речовим майном, у тому числі і теплим зимовим та необхідним інвентарним майном.

Разом з тим, групою підготовки снайперів Командування Сухопутних Військ Збройних Сил України проводиться постійна робота щодо удосконалення як системи підготовки снайперів, так і екіпірування з урахуванням стандартів НАТО та досвіду АТО/ООС.

Так були опрацьовані та погоджені з усіма зацікавленими структурами Міністерства оборони України та Збройних Сил України пропозиції щодо внесення змін в норми забезпечення снайперів, що враховано в наказі Міністерства оборони України №306 від 10.06.2019.

Згідно з цими нормами службовий одяг, предмети екіпірування, зброя та спорядження снайпера Сухопутних Військ та Сил спеціальних операцій будуть ідентичні (однакові) і відповідатимуть стандартам НАТО.

Сформована потреба і спланований відповідний фінансовий ресурс.

Закупівлю цього майна сплановано розпочати уже наприкінці поточного року та продовжити протягом 2021 року, а забезпечення буде здійснюватися після проходження військовослужбовцями-снайперами відповідної фахової підготовки у школі снайперів Сухопутних Військ ЗС України та отримання сертифікату снайпера.

Таким чином, реальний стан забезпечення снайперських підрозділів знаходиться на належному рівні і не потребує додаткової допомоги.