ЗСУ самостійно оновлюють комплекси управління артвогнем

ЗСУ самостійно модернізують комплекси управління вогнем артилерії

Центральна артилерійська база озброєння Командування Сил логістики ЗС України продовжує модернізацію бойових машин управління вогнем самохідної артилерії, яку розпочали торік.

Машини проходять капітальний ремонт із відновлення двигунів, шасі, станцій електроживлення. Найголовніше оновлення, це заміна застарілих засобів зв’язку на сучасну радіоапаратуру вітчизняного виробництва – радіостанції «Либідь» приватної компанії «Доля і Ко. Лтд».

Комплекс управління вогнем розміщений на базі легкого броньованого багатоцільового тягача з універсальним корпусом. Через заміну старого обладнання (великогабаритних радіостанцій, обчислювальної апаратури, кабельних вводів, щитів) маса комплексу зменшується до 1,2 – 1,5 тонн, також економія місця в машині дозволяє покращити ергономіку або збільшити екіпаж.

Варто зазначити, що минулого року на ці машини встановлювали радіостанції іноземного виробництва – Aselsan, Harris та Motorola (на фото).

ЗСУ модернізують машини управління вогнем артилерії ЗСУ модернізують машини управління вогнем артилерії

Крім того Командування Військ зв'язку та кібербезпеки Збройних Сил України планує силами власних ремонтних баз здійснити модернізацію застарілих радянських командно-штабних машин типу Р-142 і Р-145, а також комплексних апаратних зв'язку до типу А2М1-04.

Водночас, у березні 2020 року, на озброєння ЗСУ прийнято КШМ К-1450 на базі БТР-70ДІ-02, виробництва ТОВ «Телекарт-Прилад», яка призначена для заміни застарілих КШМ БТР-70КШ, для управління військами та організації зв'язку в оперативно-тактичній ланці управління.

ЗСУ самостійно модернізують комплекси управління вогнем артилерії ЗСУ самостійно модернізують комплекси управління вогнем артилерії



Використані джерела: АрміяInform