Азербайджан випадково збив російський Ми-24 (ВІДЕО)

Азербайджан випадково збив російський Ми-24

Азербайджанські військові ракетою переносного зенітно-ракетного комплексу випадково збили російський бойовий гелікоптер Мі-24, що супроводжував колону поряд із кордоном, двоє членів екіпажу загинули.

Росія стверджує, що гелікоптер перебував у повітряному просторі Вірменії поза зоною бойових дій. Гелікоптер супроводжував автоколону 102-ї російської військової бази поруч з кордоном Нахічеванської автономної республіки (Азербайджан). У результаті враження гелікоптера загинуло двоє членів екіпажу, один евакуйований з травмами середньої тяжкості.

«Дев'ятого листопада близько 17.30 мск, при супроводі автоколони 102-ї російської військової бази по території Республіки Вірменія, в повітряному просторі поруч з вірменським населеним пунктом Ерасх, поблизу з кордоном Нахічеванської автономної республіки (Республіка Азербайджан), російський вертоліт Ми-24 зазнав вогневому впливу з землі з ПЗРК. В результаті попадання ракети вертоліт втратив управління і впав у гірській місцевості на території Вірменії», – йдеться в повідомленні Міноборони Російської Федерації.

«Азербайджанська сторона приносить вибачення російській стороні в зв'язку з даними трагічним інцидентом, який носить характер випадковості і не був спрямований проти російської сторони», – заявило МЗС Азербайджану.

«Азербайджанська сторона висловлює щирі співчуття сім'ям загиблих членів екіпажу і бажає якнайшвидшого одужання постраждалим. Азербайджанська сторона заявляє про готовність до виплати відповідної компенсації», – також йдеться в заяві.

102-а російська військова база – найбільший російський військовий об'єкт в Закавказзі. База розташована у вірменському місті Ґюмрі, за 126 кілометрів на північ від Єревану. Договір про функціонування бази діє до 2044 року.