На флагмані ВМСУ модернізують РЛС МР-750

На флагмані ВМСУ модернізують РЛС МР-750

На флагмані Військово-Морських Сил ЗС України фрегаті «Гетьман Сагайдачний» (F130) модернізують радіолокаційну станцію (РЛС) виявлення надводних цілей МР-750 «Фрегат-МА».

Про це повідомляє Український мілітарний портал з посиланням на директора ДП «НДІ радіолокаційних систем «Квант-Радіолокація» Едуарда Касапова.

Підприємство є співвиконавцем у ремонті та модернізації головного корабля національного флоту. Терміни реалізації угоди з Міністерством оборони України по відновленню та модернізації РЛС директор не уточнив.

Зазначимо, що згідно з бюджетною програмою розвитку, закупівлі, модернізації та ремонту озброєння Міністерства оборони України, затвердженою на початку року, модернізацію флагмана ВМСУ фрегата «Гетьман Сагайдачний» (F130), планувалось повністю завершити в 2020 році, на що мали б витратити 436 мільйонів гривень.

Крім того, Тарас Чмут, один з засновників Українського мілітарного порталу, прокоментував цю новину у Twitter зазначивши, що раніше планувалось замінити РЛС на закордонний зразок: «При Воронченку на Саг[айдачний] мали поставити SMART-T – сучасну НАТОвську РЛС».

Трикоординатна РЛС МР-750 «Фрегат-МА» встановлюється на кораблях середньої та великої водотоннажності.

Призначення радіолокаційної станції – виявлення повітряних та надводних цілей, видача цілевказання вогневим засобам в умовах інтенсивної роботи засобі радіоелектронної боротьби противника. Заявлена дальність виявлення цілей складає близько 300 км.

Окрім фрегату «Гетьман Сагайдачний» ця РЛС встановлена на недобудованому кораблі проєкту 1164 «Атлант», який попри заяви про підписання доручення про демілітаризацію та використання його комплектуючих на діючий плавсклад ВМС ЗС України, так і знаходиться на утриманні ДП «Миколаївський суднобудівний завод».

На флагмані ВМСУ модернізують РЛС МР-750

На крейсері також встановлено гідроакустичну станцію МГ-335 «Платина», яка також використовується на флагмані ВМС ЗС України, радіолокаційні станції управління вогнем МР-123 «Вимпел», що призначена для управління вогнем артилерійський установок калібрами 30, 57, 76 та 100 мм, що також розміщуються на флагмані та катеру «Прилуки», реактивні бомбомети РБУ-6000, ЗРК «Оса-МА та, зенітні артилерійські установки АК-630М.

Читати також:НВКГ «Зоря» – «Машпроект» розраховує долучитись до ремонту фрегата «Гетьман Сагайдачний»