НГУ придбала у «Спец-Ком-Сервіс» банно-пральні комплекси

Автор: Олексій Махно
НГУ придбала у Спец-Ком-Сервіс банно-пральні комплекси

Національна гвардія України за переговорною процедурою придбала у ТОВ «Спец-Ком-Сервіс» пересувні банно-пральні комплекси на базі двовісних причепів МАЗ-837810.

Відповідно до договору № 192/ВЗЗ-2020 від 06.11.2020 приватна компанія «Спец-Ком-Сервіс» до 20 грудня 2020 року поставить окремому батальйону охорони та забезпечення НГ України чотири пересувні банно-пральні комплекси по 2,72 млн грн за один.

Загальна вартість контракту склала 10,9 млн грн (з ПДВ).

Пересувний банно-пральний комплекс (ПБПК) призначений для миття особового складу і прання речей у відриві від пунктів постійної дислокації. ПБПК складається з пральні, роздягальні, відділення для миття та технічного пункту.

Технічний пункт площею 4,4 кв.м має окремий вхід і повністю ізольований від інших відділень. Тут розміщений дизель-генератор 380В (220В), потужністю 40 кВт; автономний обігрівач (4 кВт); насосна станція потужністю 1,3 кВт та продуктивністю 100 л/хв; розподільчі щити для внутрішніх і зовнішніх підключень; електричний котел (4 кВт); ємність води на 2000 л з можливістю швидкого зливу води. Площа пральні 3,7 кв.м, функціонально поєднана з роздягальнею і має загальний вхід. Тут встановлені 2 професійні пральні машини (по 8 кг білизни) та 2 сушарки, також розраховані на 8 кг кожна.

В приміщенні пральні встановлений твердопаливний бойлер з водяним кожухом навколо топки, який функціонально поєднаний з електричним котлом (4 кВт), що може бути як резервним так і основним водонагрівачем.

Площа роздягальні і помивочного відділення 9 кв.м, які функціонально розділені на дві зони перегородкою з дверним отвором з вологостійкої завіси. Площа роздягальні –3,76 кв.м, друга зона, площею 5,26 кв.м призначена для миття 5 осіб.

Нагадаємо, що ЗСУ закуповують мобільні лазне-пральні комплекси (МЛПК) виробництва ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод», що бавзують на вантажівці із причипом (один контейнер – пральня, інший – лазня) та мобільні лазне-пральні модулі (МЛПМ), що розміщується лише на одному автомобілі та призначений для обслуговування невеликих за чисельністю підрозділів.