НАТО завершує розгортання розвідувальної системи в Європі

Автор: Олексій Махно
RQ-4D

Останній з п’яти безпілотників Northrop Grumman RQ-4D прибув на Головну операційну базу розвідувальної системи НАТО – Alliance Ground Surveillance (AGS), що на авіабазі Сігонелла в Італії, система діятиме в інтересах всіх 28 країн-союзників.

Безпілотний літак вилетів у середу, 11 листопада, з Палмдейла, штат Каліфорнія, США, і майже через 20 годин 12 листопада приземлився на авіабазі Сігонелла в Італії.

Система AGS, що складається з літаків, наземних та допоміжних сегментів, дозволить Альянсу здійснювати постійне спостереження за обширними територіями за допомогою висотних літаків довготривалого польоту (HALE), що працюють на значній відстані, за будь-яких погодних умов та часу доби. Використовуючи вдосконалені радіолокаційні системи, AGS виявлятиме та відстежуватиме рухомі об’єкти по всій області спостереження та забезпечить отримання інформації про цікаві ділянки місцевості та нерухомі об’єкти на цих територіях.

Нагадаємо, що саме з авіабази Сігонелла здійснюються регулярні розвідувальні польоти американських безпілотників RQ-4A Global Hawk вздовж лінії розмежування на Донбасі та узбережжя окупованого російськими військами Кримського півострову.

Читати також:B-52 тренувалися бомбардувати російські бази у Чорному морі